Huilen met de pet op bij 'gespannen' FC Groningen

13 maart 2016, 10:31

Wat is er toch met FC Groningen aan de hand? Dat is een vraag die al een tijdje veelvuldig gesteld wordt. De bekerhouder ging vijf keer op rij onderuit in de Eredivisie en dat gebeurde maar liefst 42 jaar geleden voor het laatst, in 1974. Na nederlagen tegen Ajax, AZ, FC Twente en PSV gingen de Groningers zaterdagavond met 2-1 onderuit bij Excelsior.

Toen trainer Erwin van de Looi op 27 januari bekendmaakte dat hij na het einde van het seizoen zou vertrekken, ging het van kwaad tot erger met Groningen. "Ongelooflijk slordig. Gespannen. Voorzichtig", zo noemt de keuzeheer het spel van zijn ploeg bij de NOS. Verliest Groningen volgende week in de eigen Euroborg van Vitesse, dan is de evenaring van het clubrecord in 1974 een feit.

Van de Looi denkt niet dat de aankondiging van zijn vertrek ten grondslag ligt aan de dramatische reeks van Groningen. "We spelen met wat minder zelfvertrouwen en dan ga je eerder fouten maken. Als je in een bepaalde situatie zit en er wat meer druk is, dan gaat er veel mis. Het is inherent aan een ploeg die al een aantal weken niet gewonnen heeft."

Er is veel te doen met de rol van Michael de Leeuw, die de laatste twee duels als wissel moest starten. "Wie onze wedstrijden analyseert de laatste weken, begrijpt waarom. Wij kwamen op het middenveld heel vaak in de problemen. Wij speelden met een nummer tien die echt een aanvaller is. Die als tweede spits speelt. Op basis daarvan hebben wij de beslissing genomen om met een middenvelder te spelen", aldus Van de Looi, die De Leeuw wel als invaller zag scoren.

Van de Looi wordt komende zomer opgevolgd door Ernest Faber, die overkomt van NEC.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen