Cocu: "Voor rust waren we tegen onszelf aan het vechten"

12 maart 2016, 23:12

PSV-coach Phillip Cocu is vanzelfsprekend ontevreden over het optreden van zijn ploeg in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. De eredivisiekoploper moest zaterdag genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel, waardoor Ajax zondag de koppositie kan overnemen. Vooral de eerste helft tegen Heerenveen baart Cocu zorgen.

"In de eerste helft waren we tegen onszelf aan het vechten, we liepen achter de feiten aan", moppert Cocu op PSV.nl. "Na rust hebben we het in de laatste twintig minuten laten liggen en het verzuimd om het af te maken. Je moet overtuiging hebben aan de bal, met tempo spelen wat we kunnen, maar ik heb dat in de eerste helft allemaal niet gezien. Het was echt ver onder ons niveau."

"Ik heb in de rust gevraagd of ze toch niet al met de wedstrijd van dinsdag bezig waren", aldus Cocu. PSV speelt dan in Spanje de return tegen Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League. "Nadat we op achterstand kwamen, reageerden we wél goed. We speelden met veel meer tempo, meer strijd en kwamen ook snel op 1-1. Het is zonde dat we toen niet direct de 2-1 maakten. Ik weet zeker dat we dan gewonnen hadden, maar het was wat te gehaast voorin."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen