Corners helpen Inter aan terechte zege op Bologna

12 maart 2016, 23:00   Bijgewerkt: 12 maart 2016, 23:59

Internazionale blijft meedoen in de strijd om de derde plaats in de Serie A, die aan het einde van dit seizoen een ticket voor de voorronde van de Champions League oplevert. De formatie van trainer Roberto Mancini zegevierde zaterdag in het eigen Stadio Giuseppe Meazza met 2-1 over Bologna.

Bologna is de enige ploeg die Juventus in de afgelopen negentien wedstrijden in de Serie A van winst af wist te houden, maar kon tegen Inter geen vuist maken. De gastheer uit Milaan was de bovenliggende partij en trok verdiend de drie punten naar zich toe. Het verschil werd wel pas in de laatste achttien minuten gemaakt. Adem Ljajic was daarvoor met een schot tegen de paal in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt geweest namens Inter.

De corners waren goud waard voor Inter. Ivan Perisic opende in de 72ste minuut de score, door van dichtbij raak te knikken uit een hoekschop. Eveneens uit een corner zorgde Danilo d'Ambrosio vier minuten later voor een verdubbeling van de marge. Franco Brienza redde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de eer voor Bologna, maar een gelijkmaker voor de bezoekers zat er niet meer in. Dat was voor hen ook te veel van het goede geweest.

Inter neemt door de winst de vierde plaats over van Fiorentina en nadert nummer drie AS Roma tot twee punten. Wel komen Fiorentina en Roma zondag nog in actie, tegen respectievelijk Hellas Verona en Udinese.