Janssen schiet AZ met twee goals voorbij Willem II

12 maart 2016, 21:49   Bijgewerkt: 12 maart 2016, 22:22

Opnieuw heeft Vincent Janssen zich tot matchwinner gekroond voor AZ. De spits nam tegen Willem II beide doelpunten voor zijn rekening: 0-2. In Tilburg besliste hij het duel halverwege de tweede helft door binnen zes minuten vanaf de stip en van dichtbij te scoren.

De twee goals van Janssen brengen zijn totaal op negentien doelpunten en dat was voorafgaand aan deze wedstrijd genoeg om zich topscorer van de Eredivisie te kunnen noemen. Helaas voor hem was Luuk de Jong ook succesvol bij PSV - Heerenveen en staan beide spitsen nu samen bovenaan de lijst. Nog zeven wedstrijden hebben De Jong en Janssen om te bepalen wie de meeste goals gaat maken.

Strijden moest AZ ook in Tilburg. De eerste helft liep niet over van de kansen, Janssen mikte één keer al vallend naast en Levi Garcia vond ook het net niet nadat hij met een prachtige pass van Stijn Wuytens, die terugkeerde in Tilburg, vrij gezet was voor Kostas Lamprou. Willem II was dichter bij een goal, een indraaiende vrije trap van Rochdi Achenteh raakte de paal.

Willem II had al drie thuiswedstrijden op rij niet gescoord en dat ging vanavond ook niet gebeuren. AZ nam in de tweede helft het initiatief en zag dat in minuut 52 al bijna beloond worden met een goal. Luckassen kopte tegen de lat, waarna de bal op de lijn stuiterde en snel werd weggewerkt door een verdediger van Willem II.

Zes minuten later was het weer raak voor de sterke aanvaller. Achenteh leed balverlies vlak voor de eigen zestien en Janssen was het eindstation. Hij krulde de bal mooi om Lamprou heen. Weer was hij de matchwinner voor AZ, net als vorige week tegen Excelsior. Ook de Rotterdammers werden met 2-0 verslagen. Janssen kreeg nog een publiekswissel van zijn trainer en verliet met opgeheven hoofd het veld. Volgende week nog een speelronde, daarna mag hij zich vast gaan melden bij het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen