Nieuw falen vanaf elf meter kan Barcelona niet stoppen

12 maart 2016, 18:15   Bijgewerkt: 12 maart 2016, 20:53

Ondanks een gemiste penalty, de tiende van dit seizoen in twintig pogingen, mag FC Barcelona terugkijken op een mooie middag. De ploeg van trainer Luis Enrique zegevierde zaterdag in het eigen Camp Nou met 6-0 over laagvlieger Getafe, dat daardoor voor de achtste keer in negen wedstrijden onderuit ging.

Bij rust ging Barcelona al met 4-0 aan de leiding. De Catalanen kwamen in de achtste minuut op 1-0, doordat Juan Rodríguez een voorzet van de opgekomen Jordi Alba in eigen doel tikte. Drie minuten later legde Lionel Messi aan voor een strafschop, maar Getafe-keeper Guaita keerde zijn matige inzet.

Met twee assists en een doelpunt maakte Messi zijn misser vanaf elf meter nog voor de rust ruimschoots goed. In de negentiende minuut leverde hij de pass waaruit Munir de 2-0 binnen kopte, een klein kwartier daarna stond hij met een formidabele steekpass aan de basis van de 3-0 van Neymar. Met een schot van buiten het strafschopgebied legde Messi de ruststand vast op 4-0.

Zes minuten na de doelwissel bediende Messi Neymar opnieuw, waarna laatstgenoemde er 5-0 van maakte. Arda Turan tekende in de 57ste minuut met een omhaal uit een corner voor de 6-0 voor Barcelona, dat voor de twaalfde keer op rij drie punten pakte in La Liga. Het heeft nu 75 punten, respectievelijk elf en vijftien meer dan nummer twee Atético Madrid en nummer drie Real Madrid. Die teams komen later dit weekend nog wel in actie. Atlético speelt later op de dag thuis tegen Deportivo la Coruna, Real Madrid gaat zondag op bezoek bij Las Palmas.

Komende woensdag speelt Barcelona voor eigen publiek de return tegen Arsenal in de achtste finales van de Champions League. Het wist de eerste ontmoeting in Engeland al met 0-2 te winnen.