Gladbach klimt naar plek vier, Hoffenheim wint weer

12 maart 2016, 17:39   Bijgewerkt: 12 maart 2016, 17:46

Borussia Mönchengladbach heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan in het linkerrijtje van de Bundesliga. Die Fohlen wonnen op eigen terrein met maar liefst 3-0 van het geplaagde Eintracht Frankfurt. Daardoor staat Gladbach nu vierde en is het Schalke 04 gepasseerd. Ondertussen boekte 1899 Hoffenheim, de oude club van Huub Stevens, voor de derde keer op rij een thuiszege. VfL Wolfsburg werd met 1-0 geklopt.

Bij Eintracht Frankfurt, dat zestiende staat, werd deze week Niko Kovac gepresenteerd als opvolger van de ontslagen Armin Veh. Dat heeft nog niet meteen het gewenste resultaat opgeleverd, want de uitwedstrijd bij Gladbach ging kansloos met 3-0 verloren. Gladbach, dat won dankzij goals van Lars Stindl, Raffael en Mahmoud Dahoud, klimt dankzij de mooie zege naar plek vier in de Bundesliga. Het is Schalke 04, dat vrijdag verloor van Hertha BSC, zodoende gepasseerd. Bij Frankfurt deed Luc Castaignos overigens als invaller vier minuten mee.

Alfred Finnbogason stond in zijn periode bij sc Heerenveen al bekend als een koele kikker en ook in Duitsland beschikt hij over stalen zenuwen. Dankzij een benutte strafschop van de IJslander pakte FC Augsburg vanmiddag namelijk een punt bij SV Darmstadt 98, dat na 26 speelronden precies evenveel punten heeft als Augsburg. Darmstadt stond bij rust met 2-0 voor, maar gaf die marge na de theepauze nog weg. Finnbogason tekende in blessuretijd voor de gelijkmaker, waardoor Augsburg een punt meenam uit het Stadion am Böllenfalltor.

De meest enerverende wedstrijd van de middag werd afgewerkt in Ingolstadt, waar de plaatselijke FC met 3-3 gelijkspeelde tegen VfB Stuttgart. Na tien minuten was de stand, mede door een goal van Filip Kostic, al 1-1. Uiteindelijk nam de thuisploeg een 3-1 voorsprong, maar dat bleek niet genoeg voor de overwinning. Twee late treffers van Stuttgart dompelden de promovendus in rouw.