Vreman geniet: "Veel strijd en beleving, dat willen we"

11 maart 2016, 23:42

Voor iedereen die De Graafschap een warm hart toedraagt was het vrijdagavond een heerlijke avond. Op eigen veld werd Roda JC met 3-0 van het veld gestuurd en daardoor staan De Superboeren niet meer onderaan. Coach Jan Vreman zegt dat hij heeft genoten van zijn team.

"We hebben in onze voorbereiding goed naar Roda gekeken, wetende dat zij na de winterstop een heel ander elftal hebben staan dan voor de tijd. Ze zijn daar goed mee omgegaan qua resultaten. Dat is niet gemakkelijk. Er stond ons dus een hele zware wedstrijd te wachten, Roda heeft veel power en strijd in de ploeg", vertelt Vreman op de site van De Graafschap. "Maar we hebben het goed gedaan, veel duels gewonnen en van daaruit zijn we gaan voetballen. Wij hadden een meevaller aan de linkerkant met Andrew Driver, we kregen veel vrijheid om te voetballen, ook al hebben we daar niet altijd gebruik van gemaakt.."

Bij een 2-0 stand keerde doelman Hidde Jurjus een strafschop. "Hij stond op de juiste momenten daar waar hij moest staan en hield ons in de wedstrijd. We legden veel strijd en beleving in de wedstrijd, dat is wat we willen. De tribunes zaten ook weer lekker vol, het leeft", ziet de trainer. "Het is een vond die heel belangrijk voor ons was, door de wedstrijd. De avond eindigt goed en daar hebben we ontzettend ons best voor gedaan."

SC Cambuur staat nu onderaan, met één punt minder dan de ploeg uit Doetinchem. Zondagmiddag gaan de Friezen op visite bij Heracles Almelo.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen