AZ strijdt voor plek drie: "Niet naar anderen kijken"

AZ strijdt voor plek drie: "Niet naar anderen kijken"

11 maart 2016 – AZ herpakte zich vorige week met een 2-0 overwinning op Excelsior van nederlagen tegen Ajax (4-1) en Feyenoord (3-1). De Alkmaarders willen tegen Willem II (uit) de jacht op plaats drie vervolgen. Coach John van den Brom vindt dat er vier ploegen in de race zijn voor deze plek, waar Feyenoord en AZ nu samen op staan. De Rotterdammers hebben echter een beter doelsaldo.Het behalen van de derde plaats zou een gouden prestatie zijn voor AZ. "Er zijn nog veel ploegen die er kort bij staan. Met Feyenoord, FC Utrecht, Vitesse en ons heb je vier teams die voor de derde plek kunnen blijven meespelen. Wij doen het na de winterstop fantastisch en moeten niet naar anderen kijken", zegt Van den Brom op de clubwebsite over de strijd om plaats drie.

De oefenmeester van AZ kan tegen Willem II geen beroep doen op Mattias Johansson, die nog geblesseerd is. Markus Henriksen is wegens knieklachten een vraagteken. "Bij hem ga ik ervan uit dat het goed komt", aldus Van den Brom, die Thom Haye in Tilburg weer laat starten."Thom heeft het tegen Excelsior heel goed gedaan, die laat ik dus staan", stelt de AZ-coach.

Van den Brom noemt Stijn Wuytens, die deze winter van Willem II overkwam en zaterdag voor het eerst tegen zijn oude club speelt, 'een schot in de roos' in de achterhoede.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020