Kalezic: "Staande ovatie na Vitesse geeft kracht"

11 maart 2016, 13:11

Roda JC Kerkrade ging vorige week in de slotseconden onderuit in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (1-2). Hoewel het verlies behoorlijk veel pijn deed in het Parkstad Limburg Stadion, biedt het spel en het karakter van de Limburgers wel perspectief. Dat vindt coach Darije Kalezic althans.

Het was muisstil in Kerkrade, toen Yuning Zhang Vitesse vorige week laat naar de zege schoot. "Maar toch kregen de jongens bij het verlaten van het veld een staande ovatie", zegt Kalezic bij Roda JC TV. "Ondanks een heel zuur tegendoelpunt in de blessuretijd. De inzet van de spelers werd gewaardeerd. Dat geeft ons wel kracht. Dat geldt ook voor de wijze waarop wij presteren na de winterstop", aldus de Roda-trainer.

Vrijdagavond speelt Roda JC een uitwedstrijd tegen De Graafschap, waar Kalezic lang gewerkt heeft. "Er heerst daar een prachtige sfeer. Hun energie en gedrevenheid heeft De Graafschap uitzicht gegeven op het verlaten van de laatste plaats. Dat is te zien op de tribunes, het publiek waardeert en ondersteunt de ploeg negentig minuten lang. Dat is wel mooi om mee te maken. Wij moeten daar echter niet in meegaan en ons eigen spel spelen en de tegenstander pijn doen", weet Kalezic.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen