Van Gaal weigert witte vlag te hijsen na verlies

11 maart 2016, 08:07

Louis van Gaal ging donderdag met Manchester United pijnlijk met 2-0 ten onder bij Liverpool, maar blijft geloven in een goede afloop voor zijn ploeg in de achtste finales van de Europa League. Ook al is de kans aannemelijk dat de Europese aspiraties na de return op Old Trafford in de ijskast geplaatst kunnen worden, voordat het zover is gaat Man United nog vol voor het bereiken van de volgende ronde.

Door goals van Daniel Sturridge en Roberto Firmino leed Man United een vervelende nederlaag op Anfield Road, maar Van Gaal gaat niet bij de pakken neerzitten. Hij weet dat zijn elftal vier doelpunten moet maken als Liverpool in de return tot scoren komt, maar blijft hopen. "We moeten erin blijven geloven", aldus de manager van Man United. "Ook op Old Trafford kan er zo'n sfeer ontstaan als bij Liverpool het geval was. Alles is nog mogelijk."

Toch draait Van Gaal er niet omheen. "Dit resultaat is teleurstellend, dat kan ik niet ontkennen. We waren niet creatief, maar dat kwam ook door de defensie van Liverpool. Daar moet je hun ook de credits voor geven. Maar het is duidelijk dat wij onszelf moeten verbeteren om goals te kunnen maken", aldus de Nederlander. "We konden niet met de druk van Liverpool omgaan. Dat vond ik verrassend", stelt de coach, die de vijf voorgaande ontmoeting met The Reds stuk voor stuk gewonnen had.

Van Gaal zag Memphis Depay een strafschop veroorzaken bij de 1-0 en noemt dat een 'goedkope penalty', die gegeven werd door scheidsrechter Carlos Velasco Carballo. "Henderson (Jordan, red.) stond buitenspel. Als je zo scherp bent dat je een overtreding van Memphis ziet, dan moet je die buitenspelsituatie ook goed inschatten", bromt Van Gaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen