Anderlecht onderuit in Donetsk, sluwe zege Fener

Jw
10 maart 2016, 21:01

Anderlecht lijkt een vervolg in de Europa League te kunnen vergeten. De Belgen gingen op bezoek bij Shaktar Donetsk met 3-1 onderuit. In Istanbul won Fenerbahçe met Robin van Persie in de gelederen met een minimaal verschil van Braga (1-0).

Shaktar Donetsk had in de vorige ronde geen enkele moeite met Schalke 04, dat in eigen huis met 3-0 werd overklast. Anderlecht kon de borst natmaken voor de vermogende Oekraïners, die afgelopen transferperiode in de persoon van Alex Teixeira nog hun sterspeler verloren. De club hield daar overigens wel zo'n vijftig miljoen euro aan over.

In Donetsk sloeg Shaktar in de eerste helft twee keer toe binnen drie minuten. De 28-jarige Braziliaan Taison profiteerde van een klutssituatie en schoot verwoestend raak (1-0). De gelouterde verdediger Oleksandr Kucher kopte vervolgens de 2-0 binnen, nadat Anderlecht-doelman Silvio Proto uit positie was gespeeld.

Anderlecht, met Bram Nuytinck in de basisformatie, leek zonder perspectief uit Oekraïne te vertrekken, maar pikte na de rust toch nog het zo belangrijke uitdoelpunt mee. Frank Acheampong zorgde met zijn treffer weer voor hoop bij de Belgische topclub. Het laatste woord was echter aan Shakhtar. Voormalig Arsenal-spits Eduardo tekende aan voor de 3-1, waardoor de return weer een heel andere wending krijgt.

Robin van Persie werd deze week niet geselecteerd voor het Nederlands elftal, maar mocht een dag na de bekendmaking van de selectie wel gewoon starten bij Fenerbahçe. De Nederlandse spits kon tegen Braga het verschil niet maken, maar zag dat zijn ploeggenoot Mehmet Topal dat wel deed. De 30-jarige middenvelder dribbelde vanaf de middenlijn richting het doel en schoot met links uitstekend raak. Daar bleef het wat betreft doelpunten bij, waardoor Fener een aantrekkelijke uitslag meeneemt naar Portugal.

Overige uitslag (19.00 uur):

FC Basel - Sevilla 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen