Gent-fan uit stadion gezet: "Duitse humor overschat"

Ger
10 maart 2016, 15:22

Een supporter van AA Gent heeft dinsdagavond de uitwedstrijd van zijn favoriete club tegen VfL Wolfsburg in de Champions League noodgedwongen in een café moeten kijken. De Belgische fan werd nog voor het eerste fluitsignaal uit het stadion van de Duitse club gezet.

De Gent-aanhanger, Joeri Thijs, had een spandoek meegenomen met de tekst 'Wir brauchen keine Schummelsoftware', oftewel 'Wij hebben geen sjoemelsoftware nodig'. Daarmee verwees hij naar het veelbesproken schandaal bij Volkswagen, de hoofdsponsor van Wolfsburg. De autofabrikant had bij miljoenen bolides speciale software ingebouwd om milieu-inspecteurs bij emissietesten om de tuin te leiden.

Bij Wolfsburg konden ze niet om het spandoek lachen. Een veiligheidsmedewerker zette Thijs (33) en zijn kameraad uit het stadion. "We hebben het Duitse gevoel voor humor overschat", zegt Thijs tegen Der Spiegel. "Dit verwacht je eerder in het Turkije van Erdogan. Ik had het spandoek zonder problemen afgegeven, we wilden gewoon de wedstrijd zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen