Tannane kiest voor Marokko; KNVB toont begrip

9 maart 2016, 14:46

Oussama Tannane heeft de KNVB laten weten dat hij voor de Marokkaanse nationale ploeg gekozen heeft en dat hij in de toekomst dus niet voor het Nederlands elftal oproepbaar zal zijn. De Nederlandse voetbalbond toont begrip voor de keuze van de aanvaller van Saint-Etienne, die in het verleden twee keer voor Jong Oranje in actie kwam.

Tannane is een geboren Marokkaan, maar beschikt ook over de Nederlandse identiteit. Zodoende moest hij kiezen en dat heeft hij nu dus gedaan. Zijn besluit om voor Marokko uit te komen is goedgekeurd door de FIFA. "Ik voel me zowel Nederlander als Marokkaan en ik heb bij Jong Oranje met veel trots gespeeld", licht Tannane toe volgens Ons Oranje. "Maar op een gegeven moment moet je als speler een keuze maken. Fred Grim heeft veel met mij hierover gesproken en gezegd dat ik ook in Nederland een mooie interlandcarrière tegemoet kan gaan. Maar mijn hart gaat uit naar Marokko. Het is een jongensdroom om voor het nationale elftal van Marokko te voetballen."

Jong Oranje-bondscoach Grim respecteert het besluit. "Oussama heeft lang getwijfeld voor welk land hij wil uitkomen. Wij hadden uiteraard liever gezien dat hij voor Nederland had gekozen, vandaar dat ik hem heb verteld dat we in zijn talent geloven. Uiteindelijk heeft Oussama aangegeven dat hij meer trots voelt bij het voetballen voor Marokko. Dat is een besluit dat we moeten respecteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen