'Talent van de Toekomst' vertrekt in zomer bij Ajax

9 maart 2016, 14:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Damon Mirani trekt na het huidige seizoen de deur achter zich dicht bij Ajax. De 19-jarige verdediger, die in 2013 werd uitgeroepen tot 'Ajax Talent van de Toekomst', gaat met een transfervrije status op zoek naar een nieuwe club. Dit seizoen kwam de tiener tot dusver tot vijftien optredens voor Jong Ajax in de Jupiler League.

"Ik heb een goed gesprek gehad met de club", zegt Mirani op de website van het managementbureau Wasserman. De jonge verdediger kwam vier seizoenen geleden over van FC Volendam. "Ondanks dat zij positief over mijn ontwikkeling zijn, is er besloten dat het beter is om naar andere club uit te kijken. Dat is natuurlijk balen, maar ik ben positief over de toekomst. Ik kan nu op zoek naar een nieuwe, mooie club. Het voelt voor mij als een nieuwe start. Het stopt hier absoluut niet voor mij", verzekert Mirani.

"Ik kijk met een positief gevoel terug op mijn jaren bij Ajax", vervolgt Mirani, die voor diverse jeugdelftallen van Oranje uitkwam. "Als ik kijk hoe ik hier binnenkwam, kan ik wel zeggen dat ik de laatste jaren enorm gegroeid ben. Als voetballer en als mens. Nogmaals: het stopt hier niet. Ik ben pas negentien jaar oud en eigenlijk begint het nu pas voor mij", aldus de verdediger.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen