Hecking geeft Wolfsburg compliment: "Groot succes"

9 maart 2016, 08:30

Na een 2-3 overwinning in België wist VfL Wolfsburg dinsdagavond ook de return tegen AA Gent te winnen. Dankzij een 1-0 zege op eigen bodem gingen Die Wölfe verder naar de kwartfinales van de Champions League. Voor coach Dieter Hecking reden genoeg om de loftrompet te steken over zijn ploeg.

"Een groot compliment aan mijn ploeg", zo begon Hecking zijn verhaal na afloop van de nipte overwinning in eigen huis. "We waren de favorieten voor dit tweeluik en hebben dat met twee goede optredens bevestigd. Iedereen dacht dat het een makkie zou worden, maar dat was niet het geval. We moesten alles geven om door te gaan. Gelukkig konden we in Gent al een aardige basis leggen."

Hecking vond dat zijn ploeg een tijdje nodig had om in het ritme te komen. "Ik voelde dat mijn spelers een beetje zenuwachtig waren en bovendien startte Genk prima. Ze deden ons pijn, maar we wisten het binnen de perken te houden", aldus de trainer van Wolfsburg. "We wisten dat zij problemen zouden hebben met aanval over de flanken. Deze kennis hebben wij gebruikt om de eerste goal te forceren."

Door de openingstreffer kwam Wolfsburg in een zetel te zitten. "Vanaf dat moment controleerden we de hele wedstrijd", aldus Hecking. "Het bereiken van de kwartfinales is een zeer groot succes voor ons. Misschien weten we het nog wel verder te schoppen. Natuurlijk zijn we outsiders, maar we hebben een kans. Ik ben er nog niet klaar mee, in ieder geval. Laten we hopen op een goede loting, het wordt spannend."

Wellicht is Bas Dost, die nu nog geblesseerd is, er in de volgende ronde weer bij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen