Gentse droom spat uiteen: Wolfsburg naar kwartfinales

Ger
8 maart 2016, 22:42

Gent is er dinsdagavond niet in geslaagd om door te stoten naar de kwartfinales van de Champions League. Na de 2-3 nederlaag in februari, bleek Wolfsburg vanavond wederom een maatje te groot. Door een treffer van Andre Schürrle gaan de Duitsers voor het eerst in de historie van de club door naar de kwartfinale van het miljoenenbal.

Gent pakte direct na het beginsignaal het initiatief. De Belgen verstopten zich niet, lieten de bal rondgaan en gingen zichtbaar op zoek naar de voorsprong. Moses Simon dribbelde enkele keren gevaarlijke over de linkerflank en Danijel Miliseviç schoot net over het vijandelijke doel. Maar het échte gevaar bleef in de eerste helft uit. Wolfsburg leek Gent de bal te gunnen en stond defensief stabiel. Josuha Guilavogui probeerde het namens Wolfsburg nog van afstand, maar raakte de vuisten van Matz Sels.

Vanaf het moment dat de openingstreffer het scorebord sierde was de wedstrijd nagenoeg gespeeld. AA Gent moest drie keer scoren, wilde het alsnog de kwartfinale bereiken. Maar de ploeg leek hiertoe mentaal niet meer in staat te zijn, daarvan probeerde Wolfsburg te profiteren. De Duitsers tikten de bal vrij rond en aasden op een tweede treffer, maar die kwam er uiteindelijk niet. Brecht Dejaegere probeerde Gent via een afstandsschot nog de eretreffer te bezorgen, maar hij schoot ternauwernood over.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen