Giroud en Walcott schenken Arsenal alsnog zege in FA Cup

Ger
8 maart 2016, 21:56

Arsenal heeft als laatste club de kwartfinales van de FA Cup bereikt. De formatie van manager Arsene Wenger rekende in een uitwedstrijd alsnog af met Hull City, actief in de Engelse eerste divisie.

Arsenal en Hull City moesten na hun doelpuntloze remise in het Emirates Stadion van vorige maand op herhaling. De Londenaren kwamen via Olivier Giroud vlak voor de pauze op voorsprong. De Franse spits profiteerde optimaal van een fout van Hull-captain David Meyler.

In de laatste twintig minuten liep Arsenal alsnog uit naar een ruime overwinning. Op aangeven van Theo Walcott was Giroud met een volley goed voor zijn tweede doelpunt van de avond. De aangever tekende zelf in de 77ste minuut voor de 0-3. Vlak voor tijd was Walcott ook verantwoordelijk voor de eindstand.

In de kwartfinales neemt Arsenal het op tegen Watford, dat Leeds United elimineerde. Het Manchester United van coach Louis van Gaal staat tegenover West Ham United. Interim-manager Guus Hiddink neemt het met Chelsea op tegen Everton. De laatste kwartfinale gaat tussen Reading en Crystal Palace.