Bekritiseerde arbiter Keijl: "Twee nachten niet geslapen"

Bekritiseerde arbiter Keijl: "Twee nachten niet geslapen"

8 maart 2016 – Scheidsrechter Gert Keijl, die het veelbesproken duel tussen Harkemase Boys en VVOG onder zijn hoede had, is zwaar aangedaan door de racistische geluiden richting Pernelly Biya. Aan het adres van de voetballer van de hoofdklasser werden zaterdagmiddag oerwoudgeluiden gericht. Keijl heeft achteraf spijt van de manier waarop hij heeft opgetreden."In de 87ste minuut loopt een speler van VVOG, Pernelly Biya, naar de bal toe om een hoekschop te nemen. Ineens komt hij naar me toe. 'Hoor je dat dan niet', vraagt hij. Je ziet op de beelden dat ik verbaasd reageer. 'De volgende keer dat het weer gebeurt, stop ik ermee', zegt hij vervolgens", aldus Keijl op de website van de KNVB. "In die wetenschap loop ik naar het hek toe, naar de fanatieke aanhang. 'Ik heb niet gehoord wat jullie hebben geroepen, maar gebruik je gezonde verstand bij wat je roept', heb ik daar gezegd. Er wordt nu gedaan alsof ik passief bleef, mede door dat filmpje waar dat gedeelte er is uitgeknipt. Maar dat is dus niet waar."

"Kort daarna gaat de bal uit in de buurt van de bank van VVOG. Ik word daar aangesproken door de trainer en de assistent-trainer. 'Waarom grijp je niet in?', vroegen zij. Waarna ik uitleg dat ik niet kan ingrijpen als ik het niet heb gehoord. Vervolgens draai ik me om en loop ik naar mijn positie tien meter verderop, waarop ik vanaf de kant hoor: 'Scheidsrechter, jij bent de oorzaak van deze ellende'. Ik loop wederom naar de kant, waarbij de assistent meldt dat hij dat had geroepen. 'Ik kan nu niet anders dan de rode kaart trekken omdat ik u net heb uitgelegd wat mijn beweegredenen waren om niet op te treden', vertel ik hem."

"Achteraf heb ik daar spijt van. Ik ben te formeel met de regels omgegaan. Ik had coulanter moeten zijn. Hier valt niet op te trainen, en dit was nieuw voor me. Het heeft me overvallen. Naderhand heb ik met veel collega's gesproken en niemand wist hoe hier precies mee om te gaan, omdat ik de eerste ben die het overkomt. Ja, ik heb spijt van de rode kaart, dat is simpel", zegt de arbiter, die veel kritiek kreeg op zijn optreden. "Het heeft me heel veel gedaan ja. Ik heb twee nachten niet geslapen. Ik ben doodop."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020