Groenendijk over gedrag Vlaar: "Vierde man speelde bij AZ"

6 maart 2016, 19:15

Alfons Groenendijk was zondag witheet over een arbitrale dwaling tijdens het competitieduel met AZ. Excelsior verloor met 2-0 op bezoek bij de Alkmaarders, maar de Kralingers werd een zuivere gelijkmaker ontnomen.

"Het grote probleem is dat de arbitrage een doelpunt gaf, zowel de scheidsrechter als de grensrechter. Dan is dit voor mij onbegrijpelijk. De vierde man speelde vandaag bij AZ", doelt Groenendijk tegenover FOX Sports op de protesten van Ron Vlaar bij de grensrechter. "Die staat normaal naast me, maar stond nu op het veld. Vlaar ging even vertellen dat het doelpunt afgekeurd moest worden."

Tom van Weert veranderde vlak voor de neus van de doelman een schot van richting met zijn heup. Op de achterlijn stonden echter ook nog spelers van AZ, waardoor hij geen buitenspel kon staan. "Dat een speler invloed heeft, vind ik nog veel erger dan de fout. Dat is echt ongelooflijk, dat dit gebeurt op dit niveau. Je kan toch geen doelpunt geven en dan vervolgens afkeuren en dan blijkt het ook nog ten onrechte. In de fase waarin wij zitten is dat cruciaal."

"We moeten de hand in eigen boezem steken voor het eigen spel, want dat was absoluut niet goed." Groenendijk vond de rode kaart van Sander Fischer ook niet terecht. De centrale verdediger trok Vincent Janssen aan zijn shirt naar de grond. "Janssen kon nooit meer bij de bal, dan is een gele kaart voldoende. Nu wordt Fischer dubbel gestraft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen