Zhang bezorgt Vitesse in blessuretijd zege op Roda JC

Ger
6 maart 2016, 16:42

Vitesse heeft met veel pijn en moeite drie punten overgehouden aan de wedstrijd tegen Roda JC. Beide ploegen leken in Kerkrade genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, totdat invaller Yuning Zhang genadeloos toesloeg in de blessuretijd. Zijn kopbal was goed voor een 1-2 zege.

Roda JC en Vitesse hebben zondagmiddag een punt overgehouden aan het onderlinge duel in Kerkrade. De Arnhemmers kwamen op voorsprong dankzij een knap doelpunt van Isaiah Brown. Mike van Duinen zorgde ervoor dat Roda een punt overhield aan de wedstrijd door in de tweede helft de gelijkmaker te maken: 1-1.

In de openingsfase lag het initiatief duidelijk bij Roda JC. Het speelde met de achterste linie ver naar voren om Vitesse niet aan het opbouwen te krijgen. Bovendien werden de meeste 'tweede duels' ook door de thuisploeg gewonnen. Na tien minuten kwam Vitesse beter in de wedstrijd en dwong het Roda JC verder naar achteren. De formatie uit Kerkrade stond continu met veel spelers achter de bal, waardoor het voor Vitesse lastig was de opening te vinden.

Diezelfde Brown kreeg in de eerste minuut na rust de ideale kans op de verdubbeling. Milot Rashica zette de aanvaller vrij voor Van Leer, maar die bracht met zijn been prima redding. Het begin van het tweede bedrijf voltrok zich in een laag tempo, waarbij Roda JC het spel moest maken van Vitesse. De thuisploeg had moeite de opening te vinden. Toch kwam het via Mike van Duinen terug in de wedstrijd. De spits schoot van dichtbij hard raak nadat Rydell Poepon via gerommel in de zestien de bal bij hem had afgeleverd.