PSV oogt onoverwinnelijk: "Ja, het loopt lekker"

6 maart 2016, 07:30

Met twee vingers in de neus pakte PSV zaterdag drie belangrijke punten in de titelrace. De nummer één van de Eredivisie was een paar maten te sterk voor FC Groningen, dat buitenshuis met 0-3 gevloerd werd. De Eindhovenaren straalden in de Euroborg een gevoel van onoverwinnelijkheid uit. FCUpdate.nl sprak hier na afloop over met Jürgen Locadia, die goed was voor een goal en een assist.

PSV zit in de flow

PSV is momenteel niet te stoppen. De formatie van coach Phillip Cocu boekte niet alleen tien overwinningen op rij in de Eredivisie, maar hield in de laatste zes duels ook nog eens telkens de nul. De regerend landskampioen scoort er flink op los, heeft een fitte én brede selectie en bezit op elke linie over individuele klasse. Het gaat, kortom, super in Eindhoven.

De uitwedstrijd tegen Groningen was eigenlijk geen moment spannend. PSV had de zaak de hele tijd onder controle, waardoor de zege nooit in gevaar kwam. "Maar we moesten wel alert blijven op de counters van Groningen", aldus Locadia. "Al met al waren we wel heer en meester, vooral in de tweede helft. We speelden op balbezit, loerden op de momenten en zijn niet in de problemen gekomen. De kansen kwamen er vanzelf en dan zie je dat we kunnen scoren."

"Cocu zit ons op de huid"

De teller staat dit eredivisieseizoen bij Locadia op zeven doelpunten en negen assists. "Het aantal goals zou hoger mogen zijn", vindt hij wel. "Ik heb de afgelopen wedstrijden veel kansen gekregen en baal als ze er niet in gaan. Dat de bal er tegen Groningen wel in vloog, is mooi", aldus de Emmenaar, die aangeeft dat coach Phillip Cocu zeer belangrijk is in het (verbeteren van het ) teamproces. "Hij praat natuurlijk veel met ons. Na de trainingen bekijken we vaak beelden en kijken we naar de dingen die beter moeten. Hij is alert en zit ons op de huid tijdens de trainingen. Dat is heel goed."

Schaal komt dichtbij in spannende weken

Voordat de clash tussen PSV en Ajax op het menu staat, treffen de Eindhovenaren eerst nog sc Heerenveen en Atlético Madrid. Dankzij de 0-0 in het Philips Stadion heeft Locadia vertrouwen in een mooi succes in de Champions League-return tegen Atlético. "Aan één goal kunnen we genoeg hebben", weet hij.

Door: Koen Jans

[photo,96262,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen