De Haan: "Wat we speelden was 'pienogenvoetbal'"

5 maart 2016, 23:45

SC Heerenveen-coach Foppe de Haan heeft de Nederlandse taal van een nieuw woord voorzien: 'pienogenvoetbal'. De oefenmeester gebruikte dat woord zaterdagavond om aan te geven dat het spel van zijn ploeg in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht niet om aan te gluren was. Mede door een rode kaart van Joey van den Berg werd er met 0-4 verloren in het eigen Abe Lenstra Stadion.

"Wat we speelden, was 'pienogenvoetbal'. Ik denk dat ik morgen met 'pien' in de ogen wakker word", aldus De Haan op de persconferentie. "FC Utrecht was een maatje te groot voor ons. Wij toonden te weinig lef en zelfvertrouwen", legde de tacticus de vinger op de zere plek.

FC Utrecht kwam al in de zesde minuut op 0-1. Een klein half uur later werd Van den Berg van het veld gestuurd en in het laatste kwartier drukten de bezoekers de man-meer-situatie uit in een ruime zege. "De 0-1 was een enorme dreun", vervolgde De Haan. "Daarna gingen de koppies even hangen en na de 0-2 brak het bij ons definitief. Toen was het voorbij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen