Van de Looi: "Laatste veertig minuten blijven hangen"

6 maart 2016, 00:07

"Het was een vervelende en teleurstellende avond", zo begon FC Groningen-coach Erwin van de Looi zijn analyse van de thuiswedstrijd tegen PSV. De noorderlingen gingen zaterdag in de eigen Euroborg met 0-3 onderuit tegen de regerend landskampioen en koploper in de Eredivisie.

"Als je tegen de beste club van Nederland - met zoveel individuele kwaliteit - speelt, moet je top zijn en top blijven", vervolgde Van der Looi, geciteerd door de officiële website van FC Groningen. "In het begin van de wedstrijd kregen we een ongelukkig doelpunt tegen, een bal die van richting werd veranderd. We zijn in de wedstrijd gebleven en er kwam een fase waarin we het redelijk deden. Dan was er nog de situatie waar we al dan niet een strafschop konden krijgen. In de loop van de eerste helft kregen we het lastiger en zat er weinig diepte in ons spel."

"In de tweede helft maakten zij een fantastische goal, de 0-2", aldus Van de Looi over de fraaie goal van Davy Pröpper. "Maar wat er daarna gebeurde, dat stoort me. We lieten afspraken lopen, gingen niet meer volle bak, niet meer honderd procent en niet meer samen. Tegen een ploeg als PSV word je dan veertig minuten weggespeeld. Van ons een slechte prestatie. We moeten nu de koppen bij elkaar steken. Er komen acht belangrijke wedstrijden aan waarin we punten moeten pakken om op de play-offplekken uit te komen. Uit de afgelopen vier duels hebben we nul punten gehaald en die veertig laatste minuten blijven hangen. Dat voelt heel slecht."

Van de Looi heeft besloten de vrije zondag van de spelers van FC Groningen te schrappen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen