PSV bindt tandeloos Groningen ook aan zegekar

5 maart 2016, 22:19

PSV is er zaterdagavond in geslaagd om haar tiende overwinning op rij te boeken in de Eredivisie. De ploeg uit Eindhoven was in de doorgaans moeilijk neembare Euroborg vanaf minuut één de baas tegen een zeer pover FC Groningen en ging simpel met de drie punten aan de haal: 0-3. Ajax, dat nu weer op vier punten achterstand staat, moet zondag tegen Willem II (uit) met een antwoord komen.

Groningen was niet bij machte om aanvallend een vuist te maken tegen PSV. Er was geen drive, geen drang naar voren. Bovendien miste het team van trainer Erwin van de Looi gif, iets waar de gepasseerde Michael de Leeuw doorgaans wel voor kan zorgen. De bekerhouder kon het dus niet bolwerken en incasseerde alweer de vierde nederlaag op rij. Deze verliesreeks vond bij de Groningers voor het laatst plaats in maart-april 2012.

Het enige wapenfeit van Groningen in de eerste helft was een gevaarlijk moment met Hedwiges Maduro, die door toedoen van Jeroen Zoet naar de grond ging, maar geen penalty kreeg. PSV stelde er naast de treffer alleen nog een schotje van Willems tegenover, maar de maker van de openingsgoal mikte naast de kruising. Het was een gevalletje 'PSV hoeft niet, Groningen kan niet'.

PSV won slechts één van de vijf voorgaande ontmoetingen in de Euroborg, maar had dit keer geen kind aan de groen-witten. Ondanks het inbrengen van Mimoun Mahi, die terugkeerde na lang blessureleed, kon Groningen de regerend kampioen niet in verlegenheid brengen. Het was een kwestie van de schade beperken, aangezien de mannen van Van de Looi geen moment zicht hadden op een goed resultaat.

De Eindhovense bezoekers hadden op hun beurt de kans om aan het doelsaldo te werken. Van Ginkel (via Sergio Padt op de paal), Locadia en Jeffrey Bruma waren stuk voor stuk dicht bij de 0-3 en juist op het moment dat deze uit leek te blijven, zorgde Locadia nog met een fraaie knal voor een mooi slotakkoord. Dankzij de eenvoudige winst kan PSV zondag rustig achterover leunen en kijken hoe titelconcurrent Ajax het gaat doen in Tilburg.

[photo,96251,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen