De Haan kiest voor Te Vrede tegen 'beetje Bayern'

4 maart 2016, 14:06

Het is weer stuivertje wisselen in de voorhoede van sc Heerenveen. Niet Henk Veerman, maar Mitchell te Vrede zal komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht de voorkeur krijgen van Foppe de Haan. De coach vergelijkt de tegenstander uit de Domstad met niet zomaar een club: met Bayern München.

De Haan heeft veel respect voor Utrecht. "Het is een beetje Bayern, een ander niveau uiteraard, maar ze wisselen voortdurend van positie. De posities zijn hetzelfde, maar de poppetjes wisselen. Als je je mee laat slepen, heb je een probleem. Je moet vanuit je eigen kwaliteit en positie spelen en je moet lef hebben. We moeten Utrecht aanpakken en niet de kans bieden hun eigen spel te spelen", aldus de ervaren trainer op de clubwebsite. Bij Utrecht werd Erik ten Hag afgelopen zomer overigens weggehaald bij de beloften van Bayern.

De Haan heeft Kenneth Otigba en Luciano Slagveer terug tegen Utrecht. "We moeten alles doen om te winnen. Een cruciaal duel, maar roepen we dat al niet weken?", aldus de oefenmeester van Heerenveen, die dus voor Te Vrede in plaats van Veerman kiest. "Ik ben niet helemaal tevreden. Dan heb ik het niet alleen over de wedstrijden, maar ook over de trainingen. Henk moet leren elke dag op het veld te staan en zijn ding goed te doen. Te Vrede staat natuurlijk ook onder druk en traint als een speer, dan moet die zijn kans maar pakken. Ze zijn anders, maar je kunt niet zeggen van deze springt er met kop en schouders bovenuit. Dat is het euvel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen