Serie A kampt met gigantische geldproblemen

Serie A kampt met gigantische geldproblemen

4 maart 2016 – Er heersen flinke financiële problemen in de Serie A. De Italiaanse competitie kan qua inkomsten niet opboksen tegen de groeiende kosten. Er is sprake van een verlies van 365 miljoen euro, zo meldt La Gazzetta dello Sport. Veel clubs zitten in de schulden en afgelopen zomer werd met Parma al een eerste club failliet verklaard.Na een verlies van 220 miljoen euro over het seizoen 2013/2014 lijkt het van kwaad tot erger te gaan met de Serie A. De schulden van Parma zijn niet eens meegenomen in het nieuwe rapport, waardoor het bedrag eigenlijk nog hoger ligt. De kosten van de Serie A zijn van 1,6 miljard naar 1,7 miljard euro gestegen.

De inkomsten in de Serie A zijn vrij stabiel en liggen rond de 1,84 miljard euro, maar de kosten worden steeds groter. Bovendien worden er over het algemeen minder transferbedragen geïncasseerd. Daardoor is er financieel gezien sprake van een disbalans. Het contrast met de Premier League, de Bundesliga, de Primera División en de Ligue 1 is groot.

De problemen lijken het grootst te zijn bij Internazionale, AS Roma, AC Milan, Genoa en Sampdoria. In totaal hebben twaalf van de negentien clubs het lastig in de Serie A. Clubs als Juventus en Torino zijn het meest gezond.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 27 februari 2020

  2. woensdag 26 februari 2020