Dordrecht tekent protest aan tegen meespelen Serero

Dordrecht tekent protest aan tegen meespelen Serero

4 maart 2016 – FC Dordrecht heeft bij de KNVB een protest aangetekend wegens het feit dat Thulani Serero afgelopen maandag zijn opwachting maakte bij Jong Ajax, dat met 4-1 te sterk was voor De Schapenkoppen. In de optiek van Dordrecht had de middenvelder geen dispensatie mogen hebben voor het duel van de Amsterdamse beloften.

Dordrecht beroept zich op een document van de KNVB-website, waarin staat dat bij Jong Ajax en Jong PSV twee dispensatiespelers van ouder dan 23 uit het eerste elftal mogen meedoen, maar dat dit alleen toegestaan is als zij in hetzelfde weekend helemaal niet bij Ajax 1 of PSV 1 hebben gespeeld óf zij in de basis zijn gestart of (meer dan) 45 minuten hebben gespeeld. "Er bestaan echter twee verschillende teksten naast elkaar", reageert een woordvoerder van de voetbalbond in De Telegraaf. "En volgens de andere tekst die ook op de KNVB-site is te lezen, was het meespelen van Serero juist geen probleem."

Serero deed afgelopen zondag zestien minuten als invaller mee tegen AZ (4-1 winst) en stond een dag later tegen Dordrecht in de basis van Jong Ajax. Volgens Dordrecht mag dit dus niet. "In dat PDF-bestand lijkt bij 'in de basis en 45 minuten' het woordje 'niet' te ontbreken", stelt de KNVB. "Tijdens alle presentaties bij de clubs, op de website van de KNVB en tijdens de algemene vergadering betaald voetbal hebben we in het belang van clubs uit de Jupiler League juist een beperking van de dispensatieregel doorgevoerd. ,Daardoor zou het vreemd zijn als een Ajax-speler die 90 minuten heeft gespeeld wél met Jong Ajax zou mogen meedoen en een invaller niet."

"Er zijn in dit langdurige proces, waarin de KNVB aan ieders wensen probeerde te voldoen, veel teksten over en weer gegaan en twee tegenstrijdige teksten naast elkaar gaan leven", verklaart de KNVB verder. "Zoals wij die nu beoordelen, moet er naar de geest van de regel worden gekeken en dat zou betekenen dat Serero wel mocht spelen. We nemen de klacht van FC Dordrecht serieus, maar gaan de komende dagen eerst alles op een rijtje zetten. Wat is er nu precies met die regel bedoeld? We hebben ook contact met Ajax opgenomen."

gerelateerd