AZ
0 – 0
VVV-Venlo

Voorzitter Beveren: "Dit is een heel pijnlijke insinuatie"

Voorzitter Beveren: "Dit is een heel pijnlijke insinuatie"

3 maart 2016 – De Duitse tv-reportage over matchfixing van ARD en WDR heeft flink wat stof doen opwaaien in de voetbalwereld. In de documentaire werd niet alleen NEC-Willem II genoemd als verdacht duel, maar ook rond Oostende-Waasland-Beveren (3-3) zou flink zijn ingezet. De voorzitter van de Belgische club Waasland-Beveren reageerde geschokt."Hier is niets van aan", vertelt Dirk Huyck in gesprek met Sporza. "Wij willen de naam van onze club zuiveren. Ook voor de spelers is dit pijnlijk: het ergste in het leven is van iets beschuldigd worden waar niets van aan is." Oostende kwam vanochtend met een korte verklaring op de website: "Wij nemen akte van een reportage, maar zijn van niets op de hoogte."

Huyck wist niets van de uitzending. "Ik was totaal niet op de hoogte. De eerste telefoon is gisteravond gekomen: om 21.15u van een krant. Ik was bijzonder verwonderd, want wij hebben die wedstrijd live bijgewoond en hebben geen enkele verdachte situatie opgemerkt. We zijn ook totaal niet op de hoogte van een FIFA-onderzoek."

"Wij zijn uiteraard verbouwereerd over de insinuaties van deze tv-uitzending. Ik ben er 100 procent van overtuigd dat er niets van aan is", aldus Huyck, die de tv-uitzending hoog opneemt. "Ik ga de spelers straks opzoeken. Voor hen is dit ook een heel pijnlijke insinuatie. Want iedereen weet: van iets beschuldigd worden waar niets van aan is, is het ergste wat er is in het leven."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 februari 2019

  2. vrijdag 15 februari 2019