FC Utrecht maakt pas laat einde aan sprookje VVSB

2 maart 2016, 22:59   Bijgewerkt: 3 maart 2016, 00:17

FC Utrecht heeft zich woensdag geplaatst voor de finale van de KNVB Beker in De Kuip. Het won in eigen huis met 3-0 van de grote verrassing dit toernooi, VVSB. Maar dat ging niet bepaald zonder slag of stoot. De topklasser weerde zich kranig in Stadion Galgenwaard en zorgde ervoor dat het verzet pas na zeventig minuten gebroken werd.

Als je als amateurs een kans wil maken in de halve finale van de beker, moet alles meezitten. En dat leek ook meteen zo te zijn voor VVSB. De ploeg uit Noordwijkerhout had het moeilijk in de beginfase, na een flitsende start van FC Utrecht, maar hield telkens stand.

Maikey Parami, de held van de nummer 8 in de Topklasse zondag na zijn beslissende treffer tegen FC Den Bosch, zei voorafgaand aan de grote avond: "FC Utrecht zal het spel moeten maken, maar er kunnen gekke dingen gebeuren. Dat hebben we tegen FC Den Bosch laten zien." En dat klopte grotendeels ook. De thuisploeg wist zichzelf keer op keer niet te belonen, waardoor het geloof bij VVSB alleen maar toenam.

Totdat de slotfase aanbrak in de Domstad. Terwijl het gemopper bij de thuisaanhang alleen maar toenam, sloeg FC Utrecht plotseling toe. Met de nodige dosis geluk. Aanvoerder Mark van der Maarel schoot de bal via VVSB-verdediger Peet van der Slot binnen. Valk dook al naar de andere hoek en was kansloos.

Kort daarna maakte Haller definitief een einde aan het sprookje voor de amateurs. Hij draaide handig weg na een voorzet en schoot overtuigend raak. Patrick Joosten bepaalde de eindstand in blessuretijd nog op 3-0.

"Het wordt daarnaast zaak om te genieten, dat heeft onze trainer Wilfred van Leeuwen benadrukt. Niemand van ons heeft ooit in zo'n groot stadion als De Galgenwaard gespeeld. Dit is once in a lifetime. Zo'n kans krijgen we nooit meer." Ook dat zei Parami voor de halve finale in Utrecht. En dat heeft hij vast en zeker gedaan, samen met zijn ploeggenoten.

[photo,96187,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen