Oranje Leeuwinnen starten met winst op OKT

2 maart 2016, 21:27

Helemaal van harte ging het niet, maar het Nederlandse vrouwenelftal is met een overwinning begonnen aan het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Oranje Leeuwinnen versloegen de dames van Zwitserland met 4-3 in het Kyocera Stadion in Den Haag.

De Nederlandse vrouwen hadden even nodig om in het ritme te komen en daar profiteerde Fabienne Humm al snel van. De Zwitserse schoot uit de draai de 0-1 binnen. Nadat Vivianne Miedema dicht bij de gelijkmaker was, kwam Oranje alsnog op gelijke hoogte. Miedema werd gevloerd in de zestien en Manon Melis schoot de ploeg van bondscoach Arjan van der Laan koeltjes op 1-1.

Nederland kwam na de rust sterk uit de kleedkamers. Miedema was meteen goed voor de 2-1 en zag captain Mandy van den Berg de marge verdubbelen uit een hoekschop van Sherida Spitse. Koud in het veld maakte de ingevallen Shanice van de Sanden er 4-1 van. Daarna maakten de Oranje-dames het echter nog onnodig spannend. De Zwitsers kwamen via Rahel Kiwic en Ramona Bachmann terug tot 4-3. Daarna raakte Eseosa Aigbogun zelfs nog de lat. Ook de Nederlandse vrouwen kregen nog een handvol kansen, maar aan de stand kwam geen verandering meer.

De Oranje Leeuwinnen, die het in de laatste vijf duels met Zwitserland ook prima deden (4-1, 1-1, 6-0, 4-0, 5-0), is zodoende met een zege gestart op het OKT in eigen land. In het andere duel won Zweden dankzij een goal van Lisa Dahlkvist met 1-0 van Noorwegen. De vier landen strijden met elkaar om één ticket voor de Olympische Spelen in Rio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen