Roemeense coach geschorst, gokrel in België

1 maart 2016, 15:19

Marius Sumudica heeft een schorsing van zes maanden opgelegd gekregen door de voetbalbond van Roemenië. De trainer van Astra Giurgiu, momenteel de koploper in de Roemeense competitie, heeft zich schuldig gemaakt aan het afsluiten van weddenschappen op nationale en internationale wedstrijden.

Het is niet handig van Sumudica: hij zette bedragen tussen de 500 en 900 euro in op wedstrijden in de Roemeense competitie, de Champions League en de Europa League. Omdat dit verboden is voor betrokkenen uit de voetbalwereld, werd hij per direct geschorst en moet hij 100.000 lei (ruim 22.000 euro) aftikken bij de Roemeense bond. Astra Giurgiu vindt de straf onterecht en laat weten dat het haar best gaat doen om de trainer te verdedigen.

Gokaffaire in België

Ondertussen zijn onze zuiderburen in de ban van een gokzaak. De autoriteiten doen onderzoek naar de praktijken bij OH-Leuven, waar verdediger Romain Reynaud bekende dat hij van gokken op voetbalwedstrijden houdt en vervolgens uitkwam dat hij op een wedstrijd van het beloftenteam van zijn eigen club had ingezet. De Belgische voetbalbond is een onderzoek gestart naar dergelijke praktijken in het voetbal en Reynaud is reeds gehoord door de onderzoekscommissie van de KBVB.

In 2005 was er al sprake van een grootschalig gokschandaal in België, dat ook wel omschreven werd als de zaak-Ye.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen