Sno reageert: "Poging tot doodslag is zwaar overdreven"

29 februari 2016, 18:04

Het was een tijdje stil rond Evander Sno, maar maandagmiddag verscheen zijn naam ineens weer in de media. Op een negatieve manier, want de momenteel clubloze middenvelder zou op 11 augustus 2013 betrokken zijn geweest bij de mishandeling van twee personen. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van poging tot doodslag. "Dat is overdreven. Ik moest mezelf verdedigen", reageert Sno.

De middenvelder, die volgende week voor de rechter moet verschijnen, doet in het Algemeen Dagblad zijn verhaal. "Poging tot doodslag is zwaar overdreven", zegt de 28-jarige oud-Ajacied. "Ze maken het echt veel groter en zwaarder dan het was. Er was een opstootje waarbij kennissen van mij betrokken waren. Ik wilde dat beetje sussen, van: Hé boys, dit is niet nodig, we zijn lekker aan het feesten. Toen kreeg ik zelf tikken en ja, ik hoef me niet te laten slaan, dus heb ik mezelf verdedigd."

Sno zou onder meer een persoon geschopt hebben die op de grond lag. Volgens hem is dat niet waar. "Ik heb ze zeker niet geschopt toen ze op de grond lagen. Ik ken die slachtoffers ook niet, weet niet eens waar die ruzie over ging. Ze maken dit groot omdat ik voetballer ben. Als je iemand tegen z'n been schopt als-ie op de grond ligt, noemen ze het al poging doodslag. Maar ik heb niet eens geschopt toen ze lagen.''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen