Ola John geniet van bizarre winst: "Nu doorgaan"

29 februari 2016, 13:16

Ola John was afgelopen zaterdag van grote waarde voor Reading FC, waarmee hij in een knotsgekke wedstrijd met 3-4 van Charlton Athletic wist te winnen. De Nederlandse vleugelaanvaller maakte een doelpunt en leverde ook nog een assist. Dat leidde uiteraard tot een goed gevoel.

Na achttien wedstrijden voor Reading in het Championship staat de teller bij John nu op twee doelpunten. Tegen Charlton scoorde de Nederlander na een assist van Yann Kermorgant, voor wie hij zelf ook een goal voorbereidde. "Hij is een geweldige speler, die ontzettend sterk is in de lucht. Hij gaf een perfecte bal op mij. Ik had veel tijd, maar als voetballer moet je niet te lang nadenken. Gelukkig maakte ik de goede keuze en schoot ik de bal overtuigend binnen."

Reading won ondanks een hattrick van de bij Ajax geflopte Yaya Sanogo met 3-4 bij Charlton, door een treffer in de blessuretijd. "Het was een bizarre wedstrijd, het is geweldig dat we hem alsnog gewonnen hebben. Dit is een zeer belangrijke zege, heerlijk", aldus John. "We zijn aan een goede serie bezig en daar willen we mee doorgaan. Er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen", besluit de oud-speler van FC Twente, Benfica en Hamburger SV.

John staat met Reading in de kwartfinales van de FA Cup. The Royals treffen Crystal Palace in het eigen Madejski Stadium. In het Championship is Reading momenteel de nummer twaalf.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen