Caballero tot tranen toe geroerd: "Volgde mijn intuïtie"

Caballero tot tranen toe geroerd: "Volgde mijn intuïtie"

28 februari 2016 – Willy Caballero kan voorlopig niet stuk bij de supporters van Manchester City. De tweede doelman is de keeper in de League Cup en mocht daarom ook de finale tegen Liverpool keepen. Hij onderscheidde zich door in de strafschoppenserie drie penalty's te pakken.

In de verlenging had Caballero zijn ploeg ook al op de been gehouden. "Dit is fantastisch voor alle mensen die City een warm hart toedragen. Dit is een groots moment voor mij en mijn familie. Ik heb bekeken hoe de spelers van Liverpool hun penalty's nemen, maar ik volgde op het veld mijn intuïtie", zo reageert Caballero tegenover de Engelse media na afloop.

Trainer Manuel Pellegrini twijfelde er van tevoren niet over Joe Hart op te stellen, ondanks dat de fans daarom vroegen. "Ik verlies liever een bekerfinale dan dat ik mijn woord breek. Veel media hoopten dat Willy een fout zou maken zodat ze mij hadden kunnen bekritiseren, maar ik had veel vertrouwen in Willy."

"Om een prijs te pakken op Wembley is erg bijzonder. We zijn er niet mee bezig wat we dit seizoen nog meer kunnen winnen. We zijn alleen bezig met de volgende wedstrijd, in de Premier League tegen Liverpool. We staan negen punten achter op koploper Leicester City, maar we hebben een wedstrijd minder gespeeld."

gerelateerd