Boymans was verbaasd: "Dacht dat ik zou spelen"

28 februari 2016, 18:09

Ruud Boymans was zondag enigszins verbaasd toen hij zichzelf niet in de basisopstelling zag staan bij FC Utrecht. De spits was vorig weekend tegen Willem II verantwoordelijk voor de 2-1 zege. Toch moest hij tegen Feyenoord op de bank beginnen.

"Ik had gedacht dat ik zou spelen", vertelt de spits eerlijk aan FOX Sports. "Tegen Willem II heb ik twee doelpunten gemaakt en dan voel je je goed. Dan is het lastig dat je vanaf de bank moet beginnen. De keuze van de trainer moet je accepteren. Woensdag hebben we ook een wedstrijd, misschien heeft hij daar rekening mee gehouden."

Boymans had ook dit weekend van grote waarde kunnen zijn voor Utrecht. In de blessuretijd zag hij een schot van de doellijn worden gehaald. "Je moet in de slotfase gewoon hopen en dan valt de bal bijna nog goed zelfs. Als ik iets harder had geschoten, dan was het waarschijnlijk een doelpunt geweest. Vermeer was uit zijn doel, dus ik dacht dat ik de bal alleen hoefde te raken. Opeens haalde iemand van Feyenoord de bal weg."

"We hebben alles gegeven en met ons hart gespeeld. We creëerden te weinig kansen en waren te slordig in de passing. Dan krijg je het tegen Feyenoord moeilijk omdat ze voorin gewoon veel kwaliteiten hebben. We speelden te snel de lange bal en dan krijg je veel duels. Dat heeft Feyenoord goed gedaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen