Van Gaal spreekt vertrouwen uit: "Laat Depay niet vallen"

Jw
28 februari 2016, 10:40

Memphis Depay liet afgelopen donderdag eindelijk weer eens zijn aanvallende kwaliteiten zien aan het grote publiek. De 22-jarige aanvaller dartelde tijdens de Europa League-wedstrijd van Manchester United tegen FC Midtjylland (5-1) over het veld, tot genoegen van trainer Louis van Gaal.

Depay werd afgelopen zomer voor meer dan dertig miljoen euro overgenomen van PSV, maar de Oranje-international heeft de hoge verwachtingen nog niet in kunnen lossen. Van Gaal neemt het in gesprek met The Daily Mirror op voor zijn pupil. "Toen ik Depay voor de eerste keer zag spelen, was ik nog bondscoach van het Nederlands elftal. Hij kwam bij PSV als invaller binnen de lijnen en speelde maar tien minuten. Ik zei direct tegen mijn collega: 'deze jongen kan voetballen'. Het jaar erop maakte hij twintig doelpunten voor PSV en groeide hij uit tot de belangrijkste speler van het team", haalt de 64-jarige Nederlandse coach wat herinneringen op.

"Depay heeft een actie en dat zie ik terug in zijn spel. Dat gaf me de overtuiging dat hij op het hoogste niveau kan spelen", vervolgt Van Gaal, die zijn aanvaller uitdaagt om de wisselvalligheid uit zijn spel te halen.

De flitsende acties van Depay tegen de Deense ploeg vielen in de smaak op Old Trafford, maar het is niet genoeg, vindt Van Gaal. "Dat zijn inderdaad momenten waarom Memphis goed is, maar er zijn ook nog genoeg momenten waarop hij dat niet brengt. Hij moet constant worden in zijn spel, wat kan zodra hij de juiste keuzes gaat maken op het veld. Memphis moet het nu laten zien tegen Arsenal."

Manchester United neemt het vanmiddag om 15.05 uur op tegen Arsenal. Van Gaal blikt vooruit. "Arsenal is één van de beste ploegen in de Premier League, maar ze zijn ook wisselvallig. Wij zijn wel in het nadeel, omdat we donderdag nog hebben gespeeld in de Europa League, terwijl Arsenal dinsdag voor het laatst in actie kwam. Dat is een grote uitdaging voor ons, maar we hebben een geweldige wedstrijd achter de rug, dus het vertrouwen groeit wel", besluit de door de Engelse pers felbekritiseerde Amsterdammer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen