FC Twente zet zegereeks voort tegen FC Groningen

27 februari 2016, 20:47

Met het zelfvertrouwen zit het op dit moment wel goed in Enschede. FC Twente boekte zaterdagavond tegen FC Groningen de vijfde overwinning op rij: 2-0. Zo komt voor de club die in de winterstop in degradatienood verkeerde de middenmoot opeens snel dichtbij.

In de Grolsch Veste stond FC Groningen tegenover een ploeg die de laatste vier competitieduels had gewonnen, terwijl het zelf de laatste twee wedstrijden verloor. FC Twente had dan ook geen wijzigingen doorgebracht in het basiselftal ten opzichte van de 3-0 overwinning op SC Cambuur. Trainer Erwin van de Looi had wel zitten schuiven met zijn opstelling. Zo was er onder meer een basisplaats voor jongeling Oussama Idrissi.

FC Twente begon scherp aan de tweede helft. Het greep Groningen direct bij de keel, maar tot kansen leidde het niet. Bij Groningen moest ook in het tweede bedrijf het gevaar van de voeten van Idrissi komen. Een voorzet van hem vloog rakelings aan clubtopscorer Michael de Leeuw voorbij. Opvallend was dat Idrissi en zijn directe tegenstander Jeroen van der Lely twee weken terug nog tegenover elkaar stonden bij een wedstrijd tussen de beloften van beide clubs.

De overwinning betekende voor Twente niet alleen de vijfde zege op rij, maar ook de derde wedstrijd op rij waarin het de nul heeft gehouden. Bovendien is het gat met FC Groningen verkleind tot drie punten. De middenmoot komt zelfs in zicht, waarbij volgende week vrijdag concurrent ADO Den Haag wacht voor het elftal van trainer René Hake.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen