El Shaarawy en Pjanic leiden Roma naar zesde zege op rij

27 februari 2016, 19:57

AS Roma heeft voor de zesde keer op rij een driepunter gescoord in de Serie A. De formatie van coach Luciano Spalletti zegevierde zaterdag in de uitwedstrijd tegen middenmoter Empoli met 1-3. Stephan El Shaarawy maakte twee goals in het Stadio Carlo Castellani.

El Shaarawy opende al in de vijfde minuut de score. De oud-speler van AC Milan en AS Monaco trof doel met een prachtig afstandsschot. Door een eigen doelpunt van Ervin Zukanovic kwam Empoli in de 22ste minuut langszij. Roma-keeper Wojciech Szczesny sloeg de bal na een voorzet van Mario Rui vanaf links in het gezicht van Zukanovic, waarna het leder in het doel vloog.

Roma had aan vijf minuten voldoende om weer de leiding te nemen. Specialist Miralem Pjanic zag zijn vrije trap eerst nog in de muur vliegen, maar had in de rebound wel succes. El Shaarawy bepaalde in de 74ste minuut de eindscore op 1-3. De aanvaller trof doel nadat Empoli-doelman Lukasz Skorupski een inzet van Mohamed Salah maar half wist te keren. Kevin Strootman bleef op de bank bij Roma. De Nederlandse middenvelder, die vorige week tegen Palermo na ruim een jaar blessureleed zijn rentree maakte, zag Mario Rui in de slotfase zijn tweede gele kaart krijgen.

Roma, dat eerder deze week de eerste ontmoeting met Real Madrid in de achtste finales van de Champions League met 0-2 verloor, neemt door de winst de derde plaats in de Serie A over van Fiorentina. De Toscaanse concurrent speelt maandag nog wel op eigen veld de topper tegen nummer twee Napoli.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen