Neuer en Lewandowski helpen Bayern langs Wolfsburg

27 februari 2016, 17:41

Het duel tussen VfL Wolfsburg en Bayern München, respectievelijk de nummers twee en één van vorig seizoen, is in een 0-2 zege geëindigd voor de koploper van de Bundesliga. Bij Bayern, dat vandaag (zaterdag) de 116e verjaardag viert, was Manuel Neuer met enkele geweldige reddingen de grote uitblinker. Ondertussen maakte hekkensluiter Hannover 96 op bezoek bij VfB Stuttgart een einde aan een dramatische reeks van acht nederlagen op rij: 1-2.

Bayern speelde midweeks de lastige uitwedstrijd tegen Juventus in de Champions League en moest enkele dagen later alweer aantreden in de Volkswagen Arena. Daar was het in de eerste helft de bovenliggende partij, zonder echte scoringskansen te creëren. De grootste mogelijkheid was kort voor rust zelfs voor Maximilian Arnold, maar de middenvelder van Wolfsburg schoot de bal van dichtbij voorlangs.

Voor rust scoorde Bayern dus niet, na de pauze lukte dat wel. Kingsley Coman werkte in de 66ste minuut de 0-1 binnen, op aangeven van Robert Lewandowski. De spits was enkele minuten later zelf ook trefzeker. Hij scoorde na slim terugleggen van Franck Ribéry, die de onzichtbare Arjen Robben in de tweede helft verving. Overigens scoorde Lewandowski eerder dit seizoen vijf keer in negen minuten tegen Wolfsburg, dat dankzij de nederlaag op eigen veld blijft steken op de teleurstellende achtste plaats.

Hannover 96 kan weer omhoog kijken in de Bundesliga. De ploeg van Thomas Schaaf verloor de laatste acht wedstrijden, maar kon vanmiddag eindelijk weer eens juichen. Op visite bij VfB Stuttgart, dat twaalfde staat, werd er na een 1-0 achterstand met 1-2 gewonnen. Christian Schulz was met twee treffers de gevierde man bij Hannover. De beslissende goal viel in de 83ste minuut.

Werder Bremen blijft maar aanklooien in de Bundesliga. De voormalig subtopper, die zestiende staat, moest vanmiddag op eigen veld genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Claudio Pizarro scoorde in de 89ste minuut de 2-2 namens Werder Bremen. Kort daarvoor, in de 82ste minuut, had Aytac Sulu de bezoekers nog op een 1-2 voorsprong gezet. Werder Bremen wacht nog altijd op de eerste zege van dit kalenderjaar.

Middenmoters Hamburger SV en FC Ingolstadt 04 hebben in Noord-Duitsland de punten gedeeld: 1-1. Josip Drmic was namens HSV trefzeker, Lukas Hinterseer scoorde in de tweede helft namens de bezoekers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen