VVV slaat aanval NAC af, Almere wint spektakelstuk

Ger
26 februari 2016, 22:14   Bijgewerkt: 26 februari 2016, 22:20

VVV Venlo heeft de tweede plaats in de Jupiler League steviger in handen genomen. De Limburgers sloegen voor eigen publiek een aanval af van concurrent NAC Breda: 4-3. Bij een nederlaag had VVV de Brabanders in punten op gelijke hoogte zien komen, maar nu is het verschil tussen beide clubs zes punten.

Op de overwinning van de thuisploeg was niets af te dingen. VVV was heer en meester, ook al had Sjoerd Ars de bezoekers nog wel op voorsprong gezet. Door twee treffers van Kristiaan Haagen sloot de equipe uit Venlo de eerste helft toch met een voorsprong af. Na de pauze liep VVV verder uit via Gianluca Nijholt en Jonathan Opoku. Door een eigen goal van Haagen kwam de eindstand op 4-3.

FC Emmen en Almere City FC zorgden voor een spektakelstuk in Drenthe: 5-6. Beide teams incasseerden al in de eerste helft een rode kaart. De thuisploeg kwam in de slotfase nog terug van een 3-5 achterstrand, maar Soufyan Ahannach scoorde in de negentigste minuut de winnende.

Met Adam Maher in de gelederen ging Jong PSV met 3-2 onderuit tegen Achilles '29. De middenvelder komt in de hoofdmacht van de Eindhovenaren nauwelijks aan spelen toe en had hoofdcoach Phillip Cocu gevraagd of hij in de beloftenploeg mocht aantreden. Een zege leverde het Jong PSV niet op.