Beerens staat open voor terugkeer naar Eredivisie

25 februari 2016, 16:09

Roy Beerens was vorig seizoen nog een vaste basiskracht bij Hertha BSC, maar is uit beeld geraakt bij de club uit de Duitse hoofdstad. De 28-jarige vleugelaanvaller haalde de wedstrijdselectie in 2016 nog niet. Blijft de situatie uitzichtloos, dan wil hij zijn heil elders zoeken. "Als de situatie zo blijft, ga ik in de zomer op zoek naar een nieuwe club."

Waar Hertha aan een uitstekend seizoen bezig is en zelfs op de derde plaats staat in de Bundesliga, is er voor Beerens weinig reden tot juichen. In september kwam hij voor het laatst in actie voor de Berlijnse club. "Aan het begin van het seizoen stond ik nog in de basis, maar in het openingsduel met FC Augsburg kreeg ik een rode kaart. Na mijn schorsing kwam ik terug, maar liep ik een blessure op en was ik er een tijd uit. Daarna ging het zo goed dat de trainer (Pál Dárdai, red.) niet meer wilde wisselen, dat snap ik ook wel", zegt Beerens tegen Voetbal International.

De deur staat nog wel op een kier bij Hertha, stelt de Nederlander. "Toch houdt de trainer me warm, hij laat me weten dat hij me nog steeds nodig heeft. Ik mocht in de winter alleen verhuurd worden, daar spreekt ook wel vertrouwen uit", aldus Beerens, die gelinkt werd aan Hannover 96. "Ook Darmstadt 98 en een andere Bundesliga-club hadden interesse, maar het kwam er niet van. Jammer, maar niet heel erg. Ik ben nog niet klaar bij Hertha", benadrukt Beerens.

Mocht de situatie echt niet veranderen, dan gaat Beerens misschien wel weer terug naar Nederland. "Ik heb bij al mijn clubs eigenlijk altijd gespeeld, dus dit is nieuw voor me. Maar als de situatie zo blijft, ga ik in de zomer wel uitkijken naar een nieuwe club. Ik sta open voor een terugkeer naar de Eredivisie, maar blijf wel liever in Duitsland. Het liefst bij een club van dit niveau."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen