Van Gaal met United eenvoudig naar kwartfinale FA Cup

Ger
22 februari 2016, 22:40   Bijgewerkt: 22 februari 2016, 22:46

Manager Louis van Gaal heeft met Manchester United een zeer welkom succesje geboekt. Na de nederlagen tegen Sunderland (Premier League) en het Deense FC Midtjylland (Europa League) zegevierden de Mancunians in het toernooi om de FA Cup. Dankzij een 0-3 overwinning bij het bescheiden Shrewsbury Town heeft United een plek in de kwartfinales beet.

Met de huidige nummer 21 van de League One kreeg de equipe van de hevig bekritiseerde Van Gaal een uitgelezen kans om het geschonden blazoen een beetje op te poetsen. United hoefde tegen Shrewsbury geen moment te vrezen voor een afgang. De bezoekers waren heer en meester, al duurde het geruime tijd voordat het krachtsverschil ook op het scorebord viel af te lezen.

Na verschillende gemiste kansen kwam United in de 37ste minuut alsnog op voorsprong via Chris Smalling. Nog voor de pauze verdubbelde Juan Mata die marge uit een vrije trap. Na ruim een uur spelen maakte Jesse Lingard aan alle onzekerheid een einde door de 0-3 te maken. Bij United kwamen Daley Blind en Memphis Depay de volledige wedstrijd in actie.

In de volgende ronde van de FA Cup wacht voor The Red Devils op het eigen Old Trafford een confrontatie met West Ham United. De Londenaren waren eerder al te sterk voor Blackburn Rovers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen