Twente stalt uit beeld geraakte Eghan bij Stabaek

22 februari 2016, 14:36

FC Twente en Shadrach Eghan zijn, in ieder geval voorlopig, van elkaar verlost. De 21-jarige aanvallende middenvelder wordt voor de rest van het seizoen door de Tukkers uitgeleend aan Stabaek FC, een club uit Noorwegen.

Eghan staat nog tot medio 2017 onder contract bij Twente, maar begin deze maand kwam de werkvergunning van de Ghanees ten einde. "Shadrach is drie jaar geleden als jonge talentvolle speler naar FC Twente gekomen en heeft een 4,5 jarig contract getekend. Tewerkstellingsvergunningen lopen niet langer dan drie jaar en in het verleden kon je onder dezelfde voorwaarden automatisch verlengen. Inmiddels is de wet gewijzigd, maar loopt het contract van Shadrach nog wel door", legt technisch directeur Ted van Leeuwen uit op de clubwebsite.

"FC Twente heeft momenteel niet de middelen om tegen een hoger bedrag te verlengen, maar in de zomer wijzigen de criteria opnieuw", vervolgt Van Leeuwen. "Binnenkort begint in Noorwegen het nieuwe seizoen en krijgt Shadrach de mogelijkheid om het komende half jaar veel te spelen. We zullen hem nauwlettend volgen", aldus de Twente-manager.

Eghan speelde in totaal 41 wedstrijden voor Twente, waarin hij zes keer trefzeker was.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen