Sevilla geeft voorsprong uit handen tegen laagvlieger

Sevilla geeft voorsprong uit handen tegen laagvlieger

21 februari 2016 – Sevilla heeft dure punten laten liggen in de strijd om plek vier. De regerend kampioen van de Europa League kwam op bezoek bij Rayo Vallecano nog wel netjes op een 2-0 voorsprong, maar gaf die vervolgens uit handen. De punten werden na negentig minuten voetbal gedeeld: 2-2. 



Sevilla was vroeg wakker en greep via Steven N'zonzi de voorsprong na tien minuten. Vicente Iborra maakte er al snel 2-0 van, waardoor de ploeg van succescoach Unai Emery (foto) op rozen leek te zitten. Toch kwam de degradatiekandidaat terug in de wedstrijd. Manucho maakte kort voor de rust de aansluitingstreffer, waarna Miku in de tweede helft voor de gelijkmaker zorgde. 

De achterstand op Villarreal bedraagt nu al zeven punten en de concurrent heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed, al is dat wel tegen nummer twee Atlético Madrid. De vierde plaats is felbegeerde plek, omdat die als enige recht geeft op kwalificatie voor de voorronde van de Champions League. De bovenste drie kwalificeren zich direct voor het hoofdtoernooi. 


gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020