Boze De Jong: "Fantastisch toneelspel van Booy"

Boze De Jong: "Fantastisch toneelspel van Booy"

21 februari 2016 – Voormalig SC Cambuur-trainer Henk de Jong heeft in de media flink uitgehaald naar Foeke Booy. De onlangs opgestapte coach werd bekritiseerd door zijn collega, maar De Jong vindt de uitlatingen nergens op slaan. "Ik heb me er wel aan lopen ergeren, hoor. Cambuur is een zinkend schip en de kapitein vertrekt. En dan daarna als martelaar optreden. Blijf dan zitten, of was in de winterstop weggegaan", waren de harde woorden van Booy eerder deze week. "Dan kan iemand anders nog wat doen. Maar twaalf wedstrijden voor het einde... hij heeft het fantastisch gedaan hier, maar om te vertrekken op het moment dat het er op aankomt. Dat is toch veel te makkelijk. Ik kom hier vandaan, ben hier opgegroeid."

Die uitspraken schoten duidelijk in het verkeerde keelgat bij De Jong, die Booy een vals spelletje verwijt. "Dit is fantastisch toneelspel. Hij heeft weken geprobeerd mijn baan te krijgen, zat aan mijn stoelpoten te zagen. Dan hoort hij dat hij die niet krijgt en dan gooit hij dit er in", legde hij zijn kant van het verhaal uit bij FOX Sports. "Ik gun hem het beste. Maar hij moet niet gaan vertellen dat hij een Cambuur-man of een Leeuwarder is, want dat is hij niet. Als bekend wordt waarom hij niet de trainer van Cambuur wordt, hoeft hij nooit meer in het stadion te komen. Hij beschadigt zichzelf hier alleen maar mee."

Booy was in beeld om bij SC Cambuur aan de slag te gaan, maar de hekkensluiter van de Eredivisie koos voor Marcel Keizer. De Jong gaf vandaag aan geen haast te hebben met een nieuwe klus als trainer, maar wil wel op korte termijn weer een club onder zijn hoede nemen. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020