PSV thuis wél moeiteloos langs Heracles Almelo

Ger
20 februari 2016, 22:01

PSV heeft in eigen huis een makkelijke zege geboekt tegen Heracles Almelo. Al in de eerste helft nam de ploeg van coach Phillip Cocu afstand door goals van Davy Pröpper en Gaston Pereiro. In het tweede bedrijf spaarden de Eindhovenaren hun krachten met het oog op de confrontatie met Atlético Madrid in de Champions League. Door de 2-0 zege blijft PSV koploper in de Eredivisie. Heracles raakt door de nederlaag de derde plaats kwijt aan AZ.

Heracles bezorgde PSV dit seizoen grote problemen in de twee eerdere ontmoetingen. De stuntploeg bracht de Eindhovenaren in Almelo de enige competitienederlaag van het seizoen toe en lieten PSV met tien man ontsnappen in het bekerduel. De spanning die deze duels kenmerkte was er vanavond geen moment. Een vroeg doelpunt van Davy Pröpper schopte de verdedigende plannen van Heracles direct in de war. Al na drie minuten promoveerde de middenvelder een bekeken pass van Jetro Willems tot een doelpunt met een geplaatst schot in de rechterhoek. Het startsein voor een prima eerste helft van de thuisploeg.

Mede door het gevaar van links had de score in de eerste helft al flink op kunnen lopen. Zestien schoten zag Bram Castro op zijn doel afgevuurd worden in de eerste 45 minuten. De Heracles-keeper moest handelend optreden na een schot van dichtbij van Van Ginkel en een knal van Locadia in de korte hoek en zag pogingen van Luuk de Jong (tweemaal een kopbal van dichtbij), Locadia (gekruld schot vanaf links) en Van Ginkel (schot van rechts met binnenkant voet) net naast het doel belandden. De 2-0 bleef lang uit tot PSV een cadeautje kreeg van scheidsrechter Danny Makkelie. De scheidsrechter vond een hand van Wout Weghorst op de schouder van Jeffrey Bruma voldoende om de bal op de stip te leggen. Pereiro rekende af met het penaltysyndroom van de Eindhovenaren door koel de toegekende strafschop te benutten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen