Basisplek voor Hoesen na allergische reactie bij Sørloth

Ger
19 februari 2016, 15:44

FC Groningen reist met een gehavende selectie naar Alkmaar voor het duel met AZ. Trainer Erwin van de Looi kan zaterdag geen beroep doen op Hans Hateboer, Bryan Linssen, Abel Tamata, Lorenzo Burnet, Mimoun Mahi en Dino Islamovic.

"Wie ons de afgelopen week heeft gevolgd, weet dat we wat problemen hebben op de flanken. De spoeling is dun, maar de jongens die overblijven, hebben veel zin om zich te laten zien", zegt Van de Looi op de website van de noorderlingen. Alexander Sørloth behoort wel tot de wedstrijdselectie, maar zal niet starten. De spits kampt met een notenallergie kreeg woensdagmiddag tijdens de lunch een allergische reactie. Van de Looi: "Natuurlijk wisten we dat hij een notenallergie heeft, maar blijkbaar zat er iets van noten in de pastasaus. Het was goed schrikken, hij heeft woensdagmiddag en -avond in het ziekenhuis gelegen en heeft aardig wat medicatie gekregen." Danny Hoesen zal daarom in Noord-Holland in de punt van de aanval beginnen.

Met AZ treft Groningen de ploeg in vorm in de Eredivisie. "Ze scoren makkelijk, zijn veel in beweging en alles valt op dit moment ook goed. Aan ons de schone taak hun reeks te doorbreken en zelf onze ongeslagen status van dit kalenderjaar in uitduels te behouden", aldus Van de Looi.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen