Nederlanders volop in actie in Europa league

Ger
18 februari 2016, 11:17

Na twee dagen met Champions League-voetbal verschuift het vizier nu naar de Europa League. In het tweede Europese bekertoernooi ontbreken inmiddels clubs uit Eredivisie, maar Nederlandse spelers zijn nog volop actief in de knock-outfase. Een overzicht van het 'oranje' getinte menu van de zestiende finales.

Bij het duel tussen Galatasaray en Lazio kunnen de meeste Nederlanders binnen de lijnen verschijnen. Wesley Sneijder en Ryan Donk staan onder contract bij de Turkse thuisclub, terwijl Wesley Hoedt en Ricardo Kishna speeltijd kunnen krijgen bij de bezoekers uit Rome. Lazio heeft twee andere landgenoten, de langdurig uitgeschakelde Stefan de Vrij en Edson Braafheid, niet ingeschreven voor de Europa League.

Anderlecht neemt het in Brussel op tegen Olympiakos Piraeus. Alexander Büttner staat voor zijn Europese debuut bij de Belgen. De linksback kwam onlangs op huurbasis over van Dinamo Moskou en begon al twee wedstrijden op rij in de basis bij Anderlecht. Zaterdag was Büttner zelfs trefzeker tegen Zulte Waregem. In de selectie van Anderlecht is ook plaats voor een andere Nederlandse verdediger, Bram Nuytinck.

Oussama Tannane, die in de winterstop Heracles Almelo verliet, speelt met Saint-Etienne thuis tegen het FC Basel van Jean-Paul Boëtius. Olympique Marseille, met Karim Rekik in de gelderen, treft Athletic de Bilbao. Robin van Persie kwam dinsdag met Fenerbahçe al in actie. De thuiswedstrijd tegen Lokotmotiv Moskou werd met 2-0 gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen