Oekraïne-icoon in technische staf nationale ploeg

16 februari 2016, 11:05

Andriy Shevchenko heeft, vier jaar na zijn pensioen als profvoetballer, een mooie nieuwe uitdaging gevonden. De oud-aanvaller, momenteel 39 jaar oud, heeft zich aangesloten bij de technische staf van Oekraïne. Hij wordt assistent-bondscoach bij de nationale ploeg van het Oost-Europese land.

Shevchenko vult de leegte die de vertrokken Olexandr Zavarov achterliet. De voormalig aanvaller is all-time topscorer van Oekraïne, met 48 doelpunten in 111 interlands. Na het EK 2012, dat Oekraïne samen met Polen organiseerde, hing hij zijn kicksen aan de wilgen. De goaltjesdief maakte vooral naam bij AC Milan, waar hij jarenlang op handen gedragen werd. In 2004 won Sheva de Gouden Bal.

Shevchenko wordt assistent van bondscoach Mykhaylo Fomenko. De oud-international werd in november 2012 al benaderd om zelf bondscoach te worden, maar beschikte toen niet over de benodigde trainerspapieren. In de afgelopen twee jaar heeft hij echter de trainerslicentie van de UEFA gehaald.

"Na een vakantie van bijna vier jaar kom ik terug in het voetbal, als coach", zegt Shevchenko. "Ik heb met grote coaches als Valery Lobanovskyi, Carlo Ancelotti en José Mourinho samengewerkt en dat waren mooie ervaringen. Zij hebben mij geholpen om mijn eigen ideëen over het spelletje te ontwikkelen. Ik hoop dat dit mij in de toekomst gaat helpen", stelt de oud-spits van onder meer Dinamo Kiev, AC Milan en Chelsea.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen