Utrechters dolblij met rentree na lang blessureleed

16 februari 2016, 09:41

Jong FC Utrecht won maandagavond met 0-2 bij Jong FC Twente. Een mooie prestatie voor de beloftenploeg van de Domstedelingen, maar nog mooier was de rentree van Willem Janssen en Jeff Hardeveld. Na lang blessureleed konden de twee herstelde spelers eindelijk weer eens opdraven.

"Ik ben tevreden over mijn rentree", zegt Janssen, normaliter de aanvoerder van Utrecht, op de clubwebsite. Hij viel bij rust in. "Ik viel met mijn neus in de boter. Tijdens de tweede helft was het namelijk echt een schakelwedstrijd. Ik heb lekker mijn duels gepakt. Het is fijn om 45 minuten in de benen te hebben", glimlacht de middenvelder. "Dit waren 45 goede minuten. Het is nu zaak dit verder uit te bouwen. Het begin is er. Goed om dat gevoel weer opgepakt te hebben. Ik was niet nerveus, maar opgewonden. Ik had heel veel zin in deze dag en ben blij dat ik deze test goed doorstaan heb."

Ook Hardeveld maakte dus zijn comeback na een vervelende en lange periode van afwezigheid. "Het ging lekker", stelt de verdediger. "Natuurlijk waren er verbeterpunten, maar daar zijn dit soort wedstrijden voor. Het is belangrijk ritme op te doen", weet de 20-jarige speler uit Delft. "Ik had geen angst, nee. Ik dacht na mijn eerste felle duel wel eventjes: 'Hey, dit heb ik gelijk gedaan!'. Dat zijn goede dingen om mee te maken. Daar krijg je zelfvertrouwen van", aldus Hardeveld, die het afgelopen jaar niet getreurd heeft. "Ik ben altijd positief gebleven. Sip zijn, daar heb je niets aan."

Hardeveld had op 19 april voor het laatst een wedstrijd gespeeld en stond dus bijna tien maanden aan de kant. De laatste wedstrijd van Janssen in het eerste elftal dateerde van half oktober vorig jaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen